Το ταξίδι του ασθενούς με άσθμα

Το Ταξίδι του Άσθενούς με Άσθμα

Η Oμάδα Εργασίας για το Άσθμα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος στις 2 Μαΐου διοργανώνει την πρώτη εβδομάδα του μήνα, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη νόσο.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας «Το ταξίδι του Ασθενούς με άσθμα» την Τρίτη 2 Μαΐου 2023.

Κατά την διάρκειά της συζητήθηκαν:

«Οι προκλήσεις, σχετικά με την νόσο, από τη μεριά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», με εισηγητή τον Δρ Σ. Βιττωράκη, Πνευμονολόγο-Φυματιολόγο & Συντονιστή της Ομάδας ΠΦΥ της ΕΠΕ,

«Οι προκλήσεις από τη σκοπιά του Φαρμακοποιού» , με εισηγητή τον κ Απόστολο Βαλτά, Φαρμακοποιό, Πρόεδρο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αλλά και «Οι προκλήσεις από τη ματιά του Ασθενούς», με εισηγητή τον κ Γιάννη Δρυμωνάκο, Πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση, ασθενή με άσθμα.

Επίσης, στην εκδήλωση συμμετείχαν οι συντονιστές της Ομάδας Άσθματος της ΕΠΕ, κα Ε. Φούκα & κ . Κ. Σάμιτας καθώς και ο Καθηγητής κ Πέτρος Μπακάκος, ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΕΠΕ.