Στο ιατρείο του Πνευμονολόγου – Φυματιολόγου Δρ. Βιττωράκη Στυλιανού στα Χανιά, παρέχονται υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας διαγνωστικά και επεμβατικά μέσα και προσφέρονται σύγχρονες θεραπευτικές λύσεις.

Aντιμετώπιση

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αποτελεσματική περίθαλψη εξαρτάται από την ουσιαστική σχέση μεταξύ γιατρού και ασθενούς, με τον ιατρό να αναλαμβάνει πραγματική δέσμευση για να επιτύχει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, και να προσφέρει κάθε δυνατή φροντίδα.

Κατ’ οίκον Επίσκεψη

Ο Δρ. Βιττωράκης Στυλιανός προσφέρει τη δυνατότητα επίσκεψης στο σπίτι σας τόσο για επείγοντα περιστατικά όσο και για μη επείγοντα, προκειμένου να προβεί σε άμεση διάγνωση και παρακολούθηση οποιασδήποτε σχετικής παθήσεως.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Στο ιατρείο είναι δυνατή η διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση ασθενών που πάσχουν από οποιαδήποτε πνευμονική νόσο όπως:

Υπηρεσίες - Εξοπλισμός Ιατρείου Δρ. Βιττωράκη Στυλιανού, Χανιά.
Υπηρεσίες - Εξοπλισμός Ιατρείου Δρ. Βιττωράκη Στυλιανού, Χανιά. Source: Master1305 on Freepik

Σπιρόμετρο Πλήρους Λειτουργικού Ελέγχου Αναπνοής.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο σπιρόμετρο πλήρους λειτουργικού ελέγχου αναπνοής – ( πληροφορίες εδώ ) το οποίο μπορεί να διερευνήσει την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα και να βοηθήσει στην έγκαιρη και ακριβή διάγνωση και στην παρακολούθηση αρκετών πνευμονικών παθήσεων, ενώ μπορεί να εκτιμήσει τον βαθμό προσβολής του αναπνευστικού συστήματος από το καπνισμα ή άλλα νοσήματα.

Το ίδιο σπιρόμετρο διαθέτει από το 2014 το Εργαστήριο Λειτουργικών Δοκιμασιών της αναπνοής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία που θεωρείται το μεγαλύτερο και πληρέστερο εργαστήριο αυτού του είδους στον Ελληνικό χώρο.

Asset background

Με το υπερσύγχρονο σπιρόμετρο πλήρους λειτουργικού ελέγχου αναπνοής, είναι δυνατή η διενέργεια χρήσιμων εξετάσεων όπως:

  • απλή σπιρομέτρηση-καμπύλη ροής όγκου
  • ειδικό σπιρομετρικό πρόγραμμα για τα παιδιά
  • μέτρηση διαχυτικής ικανότητας (DLCO)
  • μέτρηση στατικών πνευμονικών όγκων (RV, TLC)
  • μέτρηση μέγιστης εκπνευστικής και εισπνευστικής πίεσης (MIP/MEP)
  • μέτρηση αντιστάσεων αεραγωγών (Rocc) – (ιδιαίτερα χρήσιμη σε μικρά παιδιά που δυσκολέυονται στη σπιρομέτρηση)
  • όγκος σύγκλεισης
Σπιρόμετρο πλήρους λειτουργικού ελέγχου αναπνοής - Εξοπλισμός Ιατρείου Δρ. Βιττωράκη Στυλιανού Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος
Σύστημα αποστείρωσης αέρα και επιφανειών υπεριώδους φωτός UVC - Εξοπλισμός Ιατρείου Δρ. Βιττωράκη Στυλιανού
Αποστείρωσης Αέρα και Επιφανειών με Χρήση Υπεριώδους Φωτός UVC
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Στο ιατρείο είναι επίσης δυνατόν να γίνει:

Ανάλυση αερίων αίματος για τον έλεγχο της οξυγόνωσης του αίματος και της πνευμονικής λειτουργείας.

Νυκτερινή καταγραφή του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο ώστε να ανιχνευτεί εγκαίρως το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο τόσο σε ενήλικες όσο και σε μικρά παιδιά που έχουν υπερτροφικές αμυγδαλές ή κρεατάκια (αδενοειδείς εκβλαστήσεις).

Αλλεργικές δοκιμασίες "δια νυγμου" - skin prick tests" με τις οποίες διαγιγνωσκουμε σε ποια αλλεργιογόνα έχει ο ασθματικός ασθενής ευαισθησία, είναι δηλαδή αλλεργικός ώστε να τα αποφεύγει.

Δοκιμασία βάδισης 6 λεπτών για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας κατά τη βάδιση, δηλαδή σε συνθήκες πιο κοντά στην καθημερινότητα του αναπνευστικού ασθενή

Μέτρηση μονοξειδίου του αζώτου FENO, χρήσιμο γαι την διάγνωση και την παρακολούθηση ασθενών με αλλεργικό άσθμα.

Μέτρηση μονοξειδίου του άνθρακα, χρήσιμη για την εκτίμηση της εξάρτησης στη νικοτίνη και του μακροχρόνιου κινδύνου από το κάπνισμα.

Δοκιμασία φυματινοαντίδρασης (mantoux-Μαντού) για την εκτίμηση έκθεσης στο "μικρόβιο" της φυματίωσης.

ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Στις δύσκολες περιπτώσεις ενός προβλήματος υγείας ή ενός ατυχήματος Ο Δρ. Βιττωράκης Στυλιανός βρίσκεται κοντά σε εσάς και στην οικογένειά σας. Το ιατρείο είναι συμβεβλημένο με το ασφαλιστικό ταμείο του ΥΠΕΘΑ (Στρατός Ξηράς, Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό) με τo Πανελλαδικό Δίκτυο Διαγνωστικών Εργαστηρίων της affidea, Interamerical Medifirst την ασφαλιστική εταιρία Generali και άλλες ασφάλειες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρία ή με την γραμματεία μας.

Interamerican - MEDIFIRST - Δρ. Βιττωράκης Στυλιανός
Generali - Δρ. Βιττωράκης Στυλιανός
Affidea - Δρ. Βιττωράκης Στυλιανός