Οι πνευμονολογικές παθήσεις περιλαμβάνουν μια πληθώρα νοσημάτων όπως τα αποφρακτικά νοσήματα (άσθμα, ΧΑΠ κα), τις λοιμώξεις (συμπ. της φυματίωσης), τις διαταραχές του ύπνου, το εθισμό από το κάπνισμα, τον καρκίνο του πνεύμονα κ.α
Αγαπητοί φίλοι,
Στη σελίδα αυτής θα βρείτε πληροφορίες για τα κυριότερα πνευμονολογικά θέματα.
Οι πληροφορίες αυτές έχουν ως σκοπό να σας ενημερώσουν με απλό τρόπο για κάποιο πνευμονολογικό νόσημα και να διευκολύνουν την πιθανή επικοινωνία μας.
Εάν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ώστε να απαντήσω σε κάποια ερώτηση σας και να ενημερώσω τον ιστότοπο αυτό σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
Οι πληροφορίες για τα θέματα υγείας δεν αποτελούν οδηγίες για την διάγνωση και αντιμετώπιση πιθανού προβλήματος υγείας σας καθώς η διάγνωση μιας νόσου αποτελεί πολύπλοκη διαδικασία, ενώ η αντίστοιχη θεραπεία είναι πάντα διαφορετική για κάθε ασθενή και πρέπει να γίνουν από τον πνευμονολόγο σας.
Οι πληροφορίες που αναφέρονται στη σελίδα έχουν, επομένως, καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.
Για τη σωστή αντιμετώπιση της πάθησής σου υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο γιατρός σας!
Ευχαριστώ,
Δρ. Στυλιανός Βιττωράκης
Σπιρομέτρηση και Λείτουργικές
Δοκιμασίες Πνευμόνων.
Η σπιρομέτρηση, είναι η πιο χρήσιμη εξέταση που γίνεται από τον πνευμονολόγο. Παρόλο που δεν είναι σε όλους γνωστή, οι πληροφορίες που μας δίνει για την λειτουργία των πνευμόνων είναι εξίσου σημαντικές με τις πληροφορίες που μας δίνει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα για την καρδιά μας!
*Πληροφορίες για πνευμονολογικά νοσήματα.
Καρκίνος Πνεύμονα
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο καθώς προκαλεί περισσότερους θανάτους από ότι ο καρκίνος του μαστού, του εντέρου και του προστάτη μαζί.
*πνευμονολογικά νοσήματα
Αφρικανική Σκόνη –
Ένας συχνός και ανεπιθύμητος επισκέπτης!!
Η σκόνη που ταξιδεύει από την Αφρική μεταφέρει βαρέα μέταλλα και στοιχεία όπως μόλυβδο, αρσενικό, μαγγάνιο, χρώμιο , ψευδάργυρο κ.α. Για την ύπαρξη των επικίνδυνων αυτών ουσιών στη μεταφερόμενη σκόνη ευθύνεται, κατά κύριο λόγο, η ανθρωπογενής μόλυνση στις αφρικανικές ερήμους, όπως η κίνηση οχημάτων, η απόρριψη αποβλήτων, η καύση των σκουπιδιών αλλά και παλιότερα ο πόλεμος στη Λιβύη.
*Πληροφορίες για πνευμονολογικά νοσήματα.
Η Γρίπη. Είναι
δικαιολογημένος ο φόβος;
Κάθε χειμώνα διανύουμε την περίοδο της γρίπης που ξεκινά τον Νοέμβριο, κορυφώνεται τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τέλη Απριλίου!. Την περίοδο αυτή, πολλοί άνθρωποι γύρω μας «περνούν» κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού, που συχνότερα οφείλεται σε κάποιον ιό (και επομένως ονομάζεται ίωση), όπως είναι και ο ιός της γρίπης.
*πνευμονολογικά νοσήματα